Despre ...

Iute,iute....sau despre Chili!

Chili


Moduri de intrebuintare: fructul proaspat sau uscat,macinat sau zdrobit

Origine:

Toate speciile de chili si ardei provin din asa-numitul ardei de pasare,chili tepin.Desi originar din America Centrala si de Sud,plantele de chili sunt acum cultivate peste tot in lume.

Observatii:
...

citeste mai mult

 

Avocado - din cap pana in picioare!

M-am indragostit de avocado!

Ce e drept il prefer pe par si corp, ...desi ai nevoie de ceea ce se numeste "acquired taste"-un gust antrenat si dobandit,la fel cum inveti sa-ti placa branza cu mucegai sau tentaculele de caracatita la fel de bine putem invata sa ne placa avocado!Pentru ca acest fru...

citeste mai mult

 

Prune

Continutul ridicat in zahar al prunelor face din ele o sursa buna de energie,dar,pentru ca acestea au un indice glicemic scazut,nu provoaca o crestere rapida a nivelului zaharului din sange.
Acest lucru este posibil pentru ca sunt bogate in fibre naturale,fructoza si o substanta similara cu zaharul...

citeste mai mult

 

Busuioc

Frunzele de busuioc usor framantate elibereaza o aroma care te duce cu gandul la caldura si cer insorit!In orasele din Grecia am descoperit aroma patrunzatoare a busuiocului in aer.Acesta apartine familiei mentei,avand note mentolate,care-i acompaniaza dulceata.Originar din Asia tropicala,unde este ...

citeste mai mult

 

Usturoi

Usturoiul este o planta de aproximativ 70 de centimetri inaltime.Planta are un bulb central in forma de ou si aproximativ 12 bulbi laterali,numiti"catei".Are o tulpina ierboasa si frunze lungi si subtiri care pornesc din bulbul central.
Usturoiul contine mai multi compusi de sulf.Cand este taiat un...

citeste mai mult

 

Ossobuco alla milanese

Din creativitatea bucatariei italiene invatam ca din rasolul de vita nu se face doar...rasol.
"Ossobuco"inseamna "gaura in os",iar reteta se numeste asa pentru ca principalele ingrediente folosite sunt feliile de rasol de vita,din partea de os cu maduva.
Se spune ca reteta ar fi aparut in zona Mil...

citeste mai mult

 

Risotto Milanese

Risotto este modul traditional italian de preparare a orezului:mai intai usor prajit,cu ceapa tocata,apoi se adauga lichid pentru fierbere.
Se mai pun diverse condimente,arome si ingrediente.
Pentru a rezulta un fel complex putem adauga:fructe de mare,ciuperci,ficat de pasare,etc.)
Soiurile de or...

citeste mai mult

 

Sofran

Stiati ca?

• Sofranul este astazi cel mai scump condiment din lume,ceea ce a facut sa i se caute mereu inlocuitori si aditivi,printre acestia fiind sofranasul,semintele de sofranas,uleiul de scaiete sau de curcuma.
• Taierea sofranului era pedepsita cu moartea in timpul Evului Mediu,prin ardere...

citeste mai mult

 

Pui Marengo - Reteta unei batalii

Se stie ca Napoleon era extrem de capricios in ceea ce priveste mancarea. Bucatarul lui trebuia sa fie in permanenta pregatit sa faca fata pretentiilor sale, care au crescut mai ales dupa incoronarea ca imparat.
Acestuia i se facea foame la ore imposibile din noapte, nu avea un program regulat de m...

citeste mai mult

 

Reteta lunii

Crostata cu zmeura

Pentru ca aluatul de la tarta sa iasa crocant si un pic sfaramicios este important sa folosim ingredintele foarte reci (untul si apa) si de cate ori manevram aluatul sa avem mainile reci astfel incat untul sa nu se topeasca, el e cel care da consistenta crustei. De asemenea cand formam tarta trebuie sa lucram foarte rapid....

citeste mai mult

Newsletter

Pentru a primi noutati culinare aboneaza-te la newsletter

Email: