Piept de rata in sos de ananas

Piept de rata in sos de ananas

Ingrediente

un piept de rata
ierburi aromate pentru marinare(foi de dafin,patrunjel verde,cimbru)
usturoi
o conserva de ananas bucati
ulei de masline
usturoi
sare
piper

Timp de preparare: 25 minute preparare si 12 ore marinare

Pieptul de rata se unge bine cu marinata obtinuta din:ulei de masline,foi de dafin tocate,patrunjel verde,cimbru,usturoi si sare)se acopera si se lasa la rece 12 ore.
Se cresteaza piele in 3-4 locuri.
Se pune in tigaia incinsa cu pielea in jos,se lasa pana se obtine o culoare aurie si se intoarce.

Apoi adaugam ananasul bucati si putin suc din conserva.
Timpul de prajire depinde de grosimea pieptului.
Dupa prajire se scoate si se feliaza foarte subtire.Pieptul de rata se serveste mai in sange,dar daca il preferati mai rumenit,dupa feliere puteti sa il mai lasati putin la prajit.
Gustul este deosebit de aromat cand este fierbinte.