Prajitura cu ananas si crema de ou

Prajitura cu ananas si crema de ou

Ingrediente

Pentru pandispan:

4 oua
100g zahar
50g faina
50g amidon
25g unt
40g zahar
1 plic zahar vanilat

Pentru crema:

250 ml lapte
100g zahar
3 galbenusuri
1 albus
70g faina
250ml smantana pentru frisca
1 pastaie de vanilie

Pentru decor:

o conserva de ananas
20g unt

Timp de preparare: 45 minute

O prajitura deosebit de pufoasa si usor de obtinut.

Ne vom ocupa intai de pandispan:

Separam albusurile de galbenusuri.
Amestecam galbenusurile,zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o pasta moale si alba,apoi adaugam faina si amidonul.
Batem albusurile pana se intaresc si le adaugam amestecului de galbenusuri,apoi completam cu zahar si faina.

Preparam crema:

Punem la fiert laptele cu pastaia de vanilie din care am scos semintele.
Amestecam galbenusurile cu zaharul,pana la omogenizare apoi adaugam faina si laptele.
Punem pe foc pentru 5 minute,amestecand continuu pana la ingrosare.

Ultimul pas:

Ungem fundul unei tavi cu unt si il acoperim cu hartie de copt.Asezam rondelele de ananas pe fundul tavii.
Punem crema peste ananas,iar apoi compozitia pentru pandispan.

Lasam la cuptor 40-45 de minute,la o temperatura de 180 grade.