Profiteroles

Profiteroles

Ingrediente

200ml apa
100 g faina
100 g unt
3 oua
un praf de sare
inghetata de vanilie
Pentru sosul de ciocolata am folosit:
300 g ciocolata amaruie(cacao 70%)
100 ml lapte

Timp de preparare: 60 minute

Intr-un vas punem la fiert apa si untul impreuna cu un praf de sare, cand incepe sa fiarba o luam de pe foc si punem toata faina.Omogenizam bine compozitia si o mai punem 2-3 minute la foc,amestecand continuu,pana cand aceasta este foarte uscata.Lasam sa se raceasca,apoi adaugam rand pe rand ouale,astfel aluatul va deveni mai maleabil.
Luam cate putin din aluat si incercam sa ii dam o forma cat mai rotunda,urmand sa le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Le coacem timp de 20-25 minute la o temperatura de 180 grade,fara sa deschidem usa cuptorului.
Taiem gogoselele pe jumatate si le umplem cu inghetata,crema de vanilie,budinca(dupa preferinte).Le ornam cu ciocolata topita in prealabil in bain-marie.
Le pastram la frigider pana la servire.