Pui Marengo

Pui Marengo

Ingrediente

1 pui de circa 1 kg
15 creveti
3 rosii
3 oua
1 catel de usturoi
70 ml cognac
70 ml vin alb
2-3 linguri supa de legume
3 linguri ulei de masline
patrunjel verde
sare
piper

Timp de preparare: 80 minute


Denumirea unor preparate culinare are la origine o intreaga istorie.Istoria acestei retete o puteti afla la pagina "Despre..."
Pentru ca azi,14 iulie,sarbatorim ziua nationala a Frantei,am ales o reteta strict legata de acest eveniment,care poarta numele unei mari victorii.


Este o reteta usor de preparat,cu arome distinse si gust delicat.
Iar daca asortati un vin rose la acest preparat,cu siguranta multe victorii vor fi inscrise in carnetul dumneavoastra de cuceriri...


Cum o preparam:

Taiem puiul in bucati medii si il rumenim in ulei,sare si piper.Stropim carnea cu cognac si lasam vasul acoperit,sa fiarba la foc mic timp de 30 de minute.
Intr-un vas punem rosiile decojite si taiate in sferturi,supa de legume,usturoiul pisat,sare si piper.Lasam la foc mic sa se caleasca incet.Apoi adaugam carnea si mai lasam 10-15 minute.
Fierbem 1-2 minute crevetii in vin.Pregatim ouale ochiuri.

Sugestie de servire:

Prajim felii subtiri de paine peste care adaugam ouale ochiuri,crevetii si carnea de pui.

*Putem adapta aceasta reteta in functie de preferinte:
putem inlocui crevetii cu ciuperci(bureti,pleurotus)sau cu alte fructe de mare.Dar in acest caz,reteta dumneavoastra nu va mai purta semnatura imparatului francez.