Creme brulee

Creme brulee

Ingrediente

4 galbenusuri
400 ml smantana grasa
20 g unt
1 baton de vanilie
50 g zahar
30 g zahar pudra

Timp de preparare: 40 minute

Creme brulee este un desert frantuzesc foarte chic si mereu in voga.Crema fina de vanilie este acoperita de un strat de caramel,preparat chiar inainte de servire.
 
Cu un cutit taiem batonul de vanilie pe lungime si scoatem semintele,pe care le punem la fiert impreuna cu smantana.Le lasam sa fiarba la foc mic 5 minute.Apoi lasam la racit.
Batem galbenusurile cu furculita,apoi le punem intr-un vas la bain-marie;adaugam 50 g zahar si batem bine cu telul pana obtinem o compozitie spumoasa.Incorporam putin cate putin smantana,apoi continuam fierberea in bain-marie inca 10 minute,pana cand crema incepe sa se unduiasca pe lingurita.Luam de pe foc preparatul si in turnam intr-un vas de sticla rece;incorporam untul si il lasam sa se raceasca circa 1 ora.


Portionam crema in 3-4 forme egale si pulverizam deasupra zaharul pudra.
Ideal ar fi sa flambam crusta de zahar.
Dar putem de asemenea sa punem formele sub grilul din cuptor pentru cateva minute,pana cand se formeaza o crusta subtire aurie.

Crema brulee se consuma in mod ideal, rece cu crusta de zahar ars calda.