Placinta cu piersici

Placinta cu piersici

Ingrediente

Pentru aluat:
200 g faina
50 ml apa rece
1 galbenus
1 lingura zahar pudra
100 g unt
sare

Pentru umplutura:
14 piersici mari
200 g zahar
30 g pesmet
2 linguri zeama de lamaie
1 lingurita scortisoara
1 lingura unt.

Timp de preparare: 50 minute

Facem un aluat din faina,zahar pudra,unt,50 ml apa rece si un praf de sare.Punem aluatul intr-un vas si il acoperim cu folie alimentara,apoi il lasam la rece pentru o ora.Piersicile le oparim, le depilam de coaja, le scoatem samburii si le taiem felii groase.
Feliile de piersici le amestecam cu pesmetul, zeama de lamaie, zaharul si scortisoara.
Aluatul il intindem in forma rotunda cu diametrul de cel putin 32 de cm. Apoi asezam piersicile.Mijlocul se cresteaza in mai multe locul pentru ca sa se elimine mai bine aburul.Incingem cuptorul la 220° C. Se lasa aluat in asa fel ca sa atarne o margine de 2-3  cm.  Apoi aceasta banda se repliaza si se modeleaza.Lasam la cuptor pentru circa 50 de minute. Sub tava se aseaza o folie de aluminiu pentru ca zeama care eventual ar curge din placinta sa fie retinuta. Cand placinta s-a rumenit frumos se scoate din cuptor si se raceste pe un gratar.

Decor:frunze de menta,sirop de zmeura si frisca.