Risotto Milanese

Risotto Milanese

Ingrediente

2 cani de orez
6 linguri de unt
1 ceapa medie,tocata marunt
1/2 cana vin alb
2 linguri ulei de masline
4 linguri de supa de vita
1/2 cana de parmezan proaspta ras
1 lingurita filamente de sofran

Timp de preparare: 40 minute

Risotto este un mod traditional de preparare a orezului.Istoria completa a acestei retete o gasiti la pagina "Despre..."

 

Intr-o cratita incingem uleiul si 2 linguri de unt.Punem la prajit ceapa circa 5 minute,avand mare grija ca aceasta sa nu se arda!
Stim ca ceapa este gata atunci cand aceasta devine transparenta.
Apoi adaugam sofranul si orezul si mai lasam pe foc circa 3-4 minute,amestecand continuu cu o lingura de lemn.
Dupa ce orezul s-a acoperit bine cu grasime si a devenit opac,turnam vinul si supa de vita,care a fost incalzita in prealabil.
Important:cand lichidul a fost absorbit mai puneti supa,cate un polonic,asteptand pana se absoarbe tot inainte de a-l pune pe urmatorul.Procedam asa pana punem toata supa.
Dupa 20 de minute,gustam orezul.Acesta trebuie sa aiba o consistenta cremoasa,iar bobul sa fie moale,dar se simte inca putin ferm.
Turnati in orez restul de unt si parmezanul,amestecand usor.

Decor:parmezan si frunze de patrunjel