Ossobuco alla Milanese

Ossobuco alla Milanese

Ingrediente

4 rondele de rasol de vitel
3 linguri de unt
1 ceapa mica,tocata
1 morcov mediu,taiat cuburi
1 telina,taiata marunt
3 linguri ulei de masline
2 lingurite cimbru uscat
2 foi de dafin
3-4 boabe ienibahar
2 cani de vin alb
2 cani supa de vita

Timp de preparare: 45 minute

Istoria retetei "Ossobuco"o puteti gasi la pagina "Despre..."Aceasta reteta vine sa completeze Risotto Milanese.

Putem folosi pentru Ossobuco,sosul Gremolata.

Sosul Gremolata se prepara astfel:

Ingrediente:

coaja de la o lamaie
2 catei de usturoi
1 lingura patrunjel verde tocat
sare,piper


Preparare:

Radem marunt coaja de la lamaie,cu grija incat sa nu "ciupim"din stratul alb de sub coaja,caci este amar.
Zdrobim bine usturoiul si il amestecam cu coaja de lamaie,sare si piper.
Putem adauga cateva picaturi de ulei,pentru ca aromele sa se intrepatrunda bine.
*Incercati sa preparati sosul cu 1 ora inainte de servire si sa il pastrati la rece,acoperit.



Pudram carnea cu sare si piper,apoi o rumenim bine pe ambele parti.
Intr-o tigaie adaugam unt si prajim legumele,alaturi de cimbru si dafin,pana devin usor aurii.
Adaugam ienibaharul si scortisoara,amestecam bine,in timp ce adaugam treptat vinul.Amestecam frecvent pana ce acesta se evapora in totalitate.Apoi adaugam carnea si supa de vita.
Punem capacul si lasam sa fiarba la foc foarte mic,sau in cuptor(treapta 2-3),circa 2-2,5 ore,pana ce carnea este foarte moale.
Atentie:continutul vasului trebuie abia sa clocoteasca pe tot parcursul fierberii,asa ca verificati din cand in cand si reduceti focul daca este nevoie.

Servire:
Puneti cate o felie de carne cu os pe fiecare farfurie,stropiti cu gremolata si serviti cu risotto milanez.