Tiramisu cu kiwi

Tiramisu cu kiwi

Ingrediente

Pentru biscuiti:
2 oua
200 g zahar
100 g faina
2 lingurite de cafea instant
30 g alune macinate

Pentru crema:

150 g zahar
300 g mascarpone
4 oua

Pentru decor:
kiwi si alune/nuci macinate

Timp de preparare: 35 minute

 Separam galbenusurile de albusuri.
Batem pana la omogenizare galbenusurile,jumatate din cantitatea de zahar si cafeaua instant.
Albusurile,le batem cu zaharul pana la formarea unei spume tari.
 
Amestecam cele doua compozitii,amestecand de jos in sus,pentru ca spuma de ou sa nu se lase.
Apoi adaugam treptat faina,amestecand cu o lingura de lemn,pana cand devine un aluat moale,omogen.Amestecam cele doua compozitii,amestecand de jos in sus,pentru ca spuma de ou sa nu se lase.
Apoi adaugam treptat faina,amestecand cu o lingura de lemn,pana cand devine un aluat moale,omogen.Apoi adaugam alunele macinate marunt.

Incingem cuptorul la 220 grade,tapetam cu hartie de copt o tava,iar cu ajutorul unei linguri,punem cantitati egale,de forma rotunda.

Dupa ce s-au copt,le lasam sa se raceasca.
 
Pentru crema:

Ouale se separa albusul de galbenus cu mare atentie sa nu ajunga nici un firicel de galbenus in albusuri, deoarece in caz contrar nu se mai bat bine.
Albusurile se freaca spuma cu zaharul( eu cand frec galbenusurile cu zahar folosesc pudra) apoi se adauga mascarponele si se omogenizeaza bine,iar albusurille se bat spuma cu restul de zahar si apoi se incorporeaza in galbenusuri si se amesteca cu grija, usor, de sus in jos, pana se omogenizeza bine.

Decoram dupa cum urmeaza:
Un biscuite,crema tiramisu,kiwi taiat felii...si decoram cu alune/cacao/nuci,dupa bunul plac.