Magatello

Magatello

Ingrediente

700 g magatello
2 catei de usturoi
1 morcov
1 ceapa rosie
1 tulpina de telina(apio)
2 pahare de vin rosu
600 ml suc de rosii concentrat
500 ml supa de carne
ulei de masline
cimbru
sare
piper

Timp de preparare: 80 minute

Magatello este partea posterioara a pulpei de vita,carne slaba,insa fibroasa si uscata.Preparat intr-un sos cremos de rosii si vin,se asorteaza perfect cu vinurile romanesti cum ar fi:Hyprion-Cabernet Sauvignon sau Domeniile Sahateni-Feteasca Neagra.
Asadar,bun venit la cina perfecta!


Curatam si tocam marunt usturoiul si ceapa.
Morcovul si tulpina de telina se taie bucatele.

Intr-o tigaie rumenim carnea cu 3 linguri de ulei,apoi adaugam zarzavatul si il calim,amestecand continuu cu o paleta de lemn.
Cand legumele sunt calite,iar carnea este rumena,adaugam vinul si lasam la foc mare pentru a se evapora.
Dupa ce vinul s-a evaporat in proportie de 60%,adaugam sucul de rosii,supa incalzita in prealabil si cimbrul.
Adaugam sare si piper dupa gust si lasam la tigaie,la foc mediu pentru 60-70 de minute.

Servim preparatul fierbinte.