Pachetele cu caise

Pachetele cu caise

Ingrediente

300 g aluat de foietaj
300 g caise
100 g zahar
50 g unt
1 galbenus de ou
zahar pudra

Timp de preparare: 30 minute

Pentru ca ne aflam in luna vacantelor,am hotarat sa scurtam timpul petrecut in bucatarie prin prepararea de "bunatati rapide".
Pachetelele cu caise sunt perfecte alaturi de cafeaua de dimineata,energizante pentru pauzele de drumetie si delicate pentru gustarea de seara.


Le preparam rapid,astfel:

Intr-o tigaie punem untul si zaharul,apoi adaugam caisele taiate cubulete.
Lasam la foc mic,pana cand zaharul este caramelizat.

Aluatul de foietaj in impartim in patratele egale.
In mijlocul fiecarui patratel adaugam caisele si sosul caramelizat,apoi lipim marginile prin presare.
Ungem pachetelele cu galbenus si le dam la cuptorul incins la 180 de grade,pentru 15-20 minute.

Stim ca sunt gata atunci cand formeaza o crusta aurie.
Mijlocul pachetelelor poate sa aiba o consistenta cremoasa.

Optional,dupa ce acestea s-au racit,putem adauga deasupra zahar pudra.