Penne cu pui si sos gorgonzola

Penne cu pui si sos gorgonzola

Ingrediente

600 g penne
1 kg piept de pui(preferabil feliat)
250 g branza gorgonzola
500 ml smantana dulce(pntru gatit)
400 ml vin alb
busuioc
sare
piper
praf de usturoi/o capatana de usturoi taiata foarte fin

Timp de preparare: 45 minute

O reteta usor de facut si foarte savuroasa!

Gatiti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.*eu nu am adaugat sare,deoarece branza gorgonzola este destul de sarata!

Spalam pieptul de pui si il taiem cubulete medii.Apoi il punem la calit in foarte putin ulei de floarea soarelui;adaugam sare,piper si o lingurita de praf de usturoi.
Apoi adaugam vinul si lasam la fiert,pana la evaporarea totala a acestuia.
Adaugam branza gorgonzola si smantana dulce si lasam sa fiarta pana la obtinerea unui sos omogen(aproximativ 7-9 minute).
Flambam cu coniac!
Adaugam pastele in tigaie si amestecam bine.
Servim fierbinte!