Cheesecake cu dovleac

Cheesecake cu dovleac

Ingrediente

250 g pulpa de dovleac dulce pentru placinta
500 g branza Philadelphia
2 oua + 2 galbenusuri
200 g zahar
150 g unt topit
1 lingura de scortisoara
2 linguri de zahar brun
3 linguri de zeama de lamaie
200 ml smantana dulce
250 g biscuiti digestivi
putina sare

Timp de preparare: 70 de minute

Pentru Halloween am pregatit o reteta delicioasa si usor de preparat in cea mai infricosatoare noapte a anului:).
Reinterpretare a clasicului si bine cunoscut New York cheesecake, cheesecake de dovleac, nu va va dezamagi fanii de acest tip de tort, cu gust delicat si special.

Intr-un robot adaugam biscuitii digestivi,zaharul brun si untul topit si amestecam pana la omogenizare.
 Odata gata,punem amestecul intr-o tava cu o circumferinta de 24 de cm,unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.Lasam margini de aproximativ 2 cm.Lasam la frigider 35-30 de minute,timp in care preparam crema.
In robot adaugam pulpa de dovleac,zaharul,branza Philadelphia,sarea,scortisoara,sucul de lamaie,smantana si ouale unul cate unul.
Cand toate ingredientele sunt bine amestecate,le turnam in tava peste blatul de biscuiti.

Coacem cheesecakeul in cuptorul preincalzit la 190 de grade,timp de aproximativ 50 de minute.Lasati sa se raceasca in cuptor pentru a nu se lasa

Aceasta reteta este usor de preparat, este un desert excelent pentru dupa cina în noaptea de Halloween, dar, de asemenea, pentru petreceri aniversare pentru copii.O putem decora cu o panza de paianjen  obtinuta din ciocolata topita sau toping de ciocolata.