Spaghete cu parmezan si piper

Spaghete cu parmezan si piper

Ingrediente

400 g de spaghete
160 g de parmezan
Piper negru boabe

Timp de preparare: 30 de minute

Reteta pentru spaghete cu parmezan si piper este foarte simpla, dar tocmai din acest motiv, o atentie speciala trebuie sa fie acordata combinarii piperului proaspat macinat cu aroma intensa a parmezanului,eliminand riscul de a obtine familiarele paste cu branza.

Fierbem spaghetele conform indicatiilor de pe ambalaj,in apa cu putina sare.

Intr-un castron adaugam spaghetele si putina apa in care au fiert,apoi adaugam parmezanul proaspat ras si amestecam bine.Apa fierbinte si parmezanul vor forma un sos aromat,care va imbraca pastele intr-un mix de arome delicate.

Daca se amesteca ingredientele si veti vedea inca prezenta apei de gatit, se adauga un pic de parmezan, daca dimpotriva,spaghetele vor fi prea uscate, se toarna inca putina apa de gatit.
Macinam piperul si il adaugam dupa gust peste paste.
Pentru a intensifica aroma parmezanului,le putem trage la tigaie in putin ulei de masline.