Spaghete carbonara

Spaghete carbonara

Ingrediente

350 g spaghete
150 g bacon
1 ou+3 galbenusuri
100 ml smantana dulce
100 g parmezan
2 linguri ulei de masline

Timp de preparare: 25 de minute

Se spune ca spaghetele carbonara au inceput sa prinda contur in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial,deaoarece americanii reuseau sa introduca pe continent diferite prafuri ascunse in bacon.
Spaghetele carbonara au trecut de atunci prin mai multe modificari si azi testam o varianta gustoasa a acestor paste.


Punem spaghetele la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj,in apa cu putina sare.
Punem baconul in tigaie si il lasam la calit pana grasimea devine transparenta.
Apoi adaugam smanatana dulce si amestecul format din ouale batute bine impreuna cu parmezanul,sarea si piperul si amestecam rapid pentru a nu se lega.Cand spaghetele sunt fierte le adaugam in tigaie si amestecam bine.