Baigli cu mac

Baigli cu mac

Ingrediente

Pentru 3 rulade:

1 kg de faina
250 ml lapte
80 g untura
2 oua
100 ml smantana
200 gr zahar
coaja de lamaie
30 gr drojdie proaspata
sare

Umplutura:

500 grame mac
200 grame zahar
100 ml. lapte

Pentru uns foile: 2 galbenusuri

Timp de preparare: 35 de minute

Punem drojdia intr-un bol, presaram zahar deasupra si amestecam bine. Adaugam laptele si presaram putina faina peste intreaga compozitie. In 5-10 minute, daca drojdia e proaspata, trebuie sa creasca. Punem toata faina intr-un bol incapator, apoi smantana, un praf de sare si zahar.Amestecam bine toate ingredientele.

Apoi adaugam untura si framantam bine pana cand aluatul se desprinde de la maini.
Acoperim si lasati la dospit langa o sursa de caldura.

In acest timp, pregatim umplutura:

Incalzim laptele,impreuna cu zaharul. Cand zaharul se topeste, adaugam macul. Cand cele doua compozitii se racesc, amestecam cu albusurile batute spuma si putin zahar.
 

Aluatul dupa ce a dospit se imparte in 4 parti egale. Intindem cu sucitorul fiecare segment in parte.  Pudram masa cu putina faina si intindem foaia de aluat cat mai subtire posibil. Intindem pe foaie compozitia de mac si rulam.

 

Le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenus de ou. Preincalzim cuptorul la 190 de grade si lasam la copt pana trece testul scobitorii!