Pere umplute cu sufleu a la Williamine

Pere umplute cu sufleu a la Williamine

Ingrediente

6 pere
zeama de la o lamaie
4 linguri de zahar 1 rulou de scortisoara
1 lingura de coniac Williamine
2 albusuri
1 pastaie de vanilie

Timp de preparare: 25 de minute

Doua pere se curata de coaja si se taie sferturi.Peste ele se pune zeama de la o lamaie pentru a nu se oxida si se lasa la o parte.

Perele ramase se spala,se taie capetele si se scobeste miezul cu o lingurita,lasand un miez de 5 mm pe langa coaja.
Miezul se pune pe foc mic.

Intr-o cratita se pun 100 ml apa si 4 linguri de zahar,se lasa pana fierbe,se adauga ruloul de scortisoara,feliile de pere se pun in sirop si se mai fierb usor inca 5 minute.Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Preincalzim cuptorul la 190 de grade.
Facem un piure din compotul de pere si adaugam coniacul Williamine,apoi lasam la rece.

Albusurile se bat spuma tare si se amesteca cu piureul de pere,cu acest amestec umplem perele.Apoi le dam la cuptor pentru 7-8 minute.

Din spuma facem bezele pe care le vom folosi drept capace:)

Ornam cu menta si zahar vanilat.