Tarta cu mure si topping de jeleu de coacaze

Tarta cu mure si topping de jeleu de coacaze

Ingrediente

500 g mure
250 g aluat de placinta
20 g unt
250 ml smantana dulce
100 g zahar
100 g jeleu de coacaze
esenta de vanilie
zeama de la o lamaie
1 lingura visinata

Timp de preparare: 50 de minute

Punem murele impreuna cu 50 g de zahar si putina zeama de lamaie si le lasam la marinat.
Preincalzim cuptorul.
Intindem aluatul si il asezam pe o tava unsa,apoi il impungem cu furculita si il coacem 20 de minute.

Intre timp pregatim toppingul:batem smantana intr-un castron,impreuna cu zaharul si esenta de vanilie.

Acest amestec se pune pe tarta,iar deasupra asezam murele.
Intr-o cratita se incalzeste jeleul de coacaze pe foc mic si adaugam visinata.

Peste mure se adauga acest jeleu si se lasa la rece.