Mere glazurate

Mere glazurate

Ingrediente

400 g zahar fin
100 ml apa
1 lingurita de otet
4 linguri de miere
colorant

Timp de preparare: 20 de minute

Sunt crocante si delicioase,potrivite pentru sarbatori si usor de preparat.

Se toarna apa clocotita peste opt mere pentru a se indeparta luciul - pasul acesta ajuta amestecul sa se lipeasca de mere.Se scurg si se usuca bine,apoi se infig betele in mar,pe la coada.


Intr-o cratita se incalzeste zaharul cu apa.Se adauga o lingurita de otet si 4 linguri de miere,apoi se fierbe la 140 de grade,verificand temperatura cu un termometru pentru zahar.Eu am avut la indemana colorant verde si am facut caramelul colorat.

Se inmoaie repede merele in amestec,rotindu-le in caramelul topit,astfel incat sa se acopere pe toate partile.

S-ar putea sa fie nevoie sa reincalzim caramelul deoarece se intareste repede.

Se pun merele pe hartie de copt pentru a se intari glazura.