Batoane de ovaz cu prune

Batoane de ovaz cu prune

Ingrediente

300 g zahar brun
350 g unt
300 g fulgi de ovaz
450 g de prune
150 g de faina
60 g de nuci taiate
1/2 lingurita de scortisoara
3 linguri de miere
sare

Timp de preparare: 80 de minute

Un desert perfect pentru o gustare dintre mese sau pachetelele copiilor.Batoanele cu un aport bogat de fibre pot fi obtinute foarte usor.


Preincalzim cuptorul la 200 de grade.Punem prunele spalate,taiate in jumatate si cu samburele scos intr-un castron si le amesteca cu scortisoara,50 g zahar si putina sare si lasam la macerat.

Topim cu grija untul intr-o tigaie sau in cuptorul cu microunde.
Intr-un castron mare amestecam ovazul,faina,bucatile de nuca,zaharul ramas,asigurandu-ne ca zaharul se topeste bine atunci cand adaugam untul topit si mierea.

Ungem o tava patrata pentru copt de aproximativ 20 x 20 cm.Se aseaza,presand bine jumatate din amestecul de ovaz,apoi se intind prunele deasupra intr-un strat egal.Prunele se acopera complet cu ovazul ramas,presand bine acest strat pana la marginea tavii.Se tine la cuptor 45-50 de minute pana cand se rumeneste bine si incepe sa fie crocant pe margini.

Lasam la racit complet si apoi in taiem in aproximativ 15 batoane mici.

*putem sa le tinem intr-un vas inchis ermetic pana la 4 zile sau sa le congelam pana la o luna