Crostata cu mere

Crostata cu mere

Ingrediente

Pentru aluat avem nevoie de:

300 g faina
150 g unt
2 linguri de zahar(60 g)
3 linguri de apa rece

5-6 mere pentru umplutura

Timp de preparare: 45 de minute

Pentru ca aluatul de la tarta sa iasa crocant si un pic sfaramicios este important sa folosim ingredintele foarte reci (untul si apa) si de cate ori manevram aluatul sa avem mainile reci astfel incat untul sa nu se topeasca, el e cel care da consistenta crustei. De asemenea cand formam tarta trebuie sa lucram foarte rapid.



Amestecam faina  cu zaharul si untul.Apoi adaugam apa si framantam pana obtinem un aluat care se desprinde de pe maini.
Asezam aluatul obtinut intr-o tava pentru tarta,pastrand o cantitate mica,pentru a forma bretelele crostatei.


Curatam merele de coaja si le taiem felii subtiri,apoi le asezam peste aluat.
Din aluatul pastrat formam bretele pe care le asezam peste mere.

Lasam la cuptor pentru 30-35 de minute.

*putem servi crostata fierbinte cu inghetata