Cozonac de sarbatoare Cedratine

Cozonac de sarbatoare Cedratine

Ingrediente

Pentru 2 cozonaci:

1 kg de faina
50 g de drojdie
200 g zahar
4 oua(2 albusuri spuma + 4 galbenusuri)
4 linguri de ulei
150 g untura
500 ml lapte
esenta de vanilie
coaja de la o lamaie

Timp de preparare: 160 de minute

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Punem intr-un vas faina,zaharul,ouale si uleiul.
In 500 ml lapte caldut topim drojdia.Topim in cuptorul cu microunde untura si le adaugam peste compozitie.
Adaugam esenta de vanilie si coaja de la o lamaie si framantam bine aluatul pana obtinem o consistenta omogena.
Cand aluatul este framantat adaugam stafidele si mai amestecam putin.
Aluatul nu trebuie sa fie tare!!

Lasam la dospit timp de o ora,intr-un loc caldut.
Portionam aluatul in 3 parti egale si il impletim.

Apoi il asezam cu grija in tava,ungem cu galbenus si dam la cuptor pentru 40 de minute.


Craciun fericit!