Tagliatelle cu fructe de mare

Tagliatelle cu fructe de mare

Ingrediente

200g de tagliatelle
6 bucati creveti roz
10 midii
10 vongole
2 catei de usturoi
1 pahar de vin alb sec
4-5 foi aluat pentru foietaj/placinta
ulei de masline
sare, piper

Timp de preparare: 30 minute

Intr-un vas fierbem tagliatelle si le tinem la indemana, intr-un vas Jena sau un vas ceramic(rezistent pentru cuptor). Intr-o tigaie punem la incins uleiul(de asemenea putem praji fructele de mare in unt)iar apoi scoicile spalate sub jet de apa si le tinem la foc iute agitandu-le din cand in cand, pana cand acestea se desfac.
Atentie!vom pastra pentru reteta doar scoicile care se desfac(cele care nu se desfac nu sunt proaspete)
Dupa ce s-au desfacut, adaugam in tigaie crevetii decorticate,cand sunt rumenite foarte putin adaugam vinul. Amestecam si tinem pe foc pana cand s-au facut iar la final adaugam usturoiul tocat, sare si piper dupa gust. Turnam fructele de mare cu sosul obtinut peste tagliatelle iar vasul il acoperim cu aluat si il lasam la cuptor pentru 10-15 min..