Desert

Happy cupcakes

Happy cupcakes

De ce Happy cupcakes?:) deoarece o sa ne aminteasca mereu de acest 8 Martie petrecut alaturi de voi la Happy Decor Boutique!!:)) super zi si super party pe sloganul : "'girls just wanna have cupcakes"!! Batem ouale cu zaharul si apoi adaugam treptat uleiul,iaurtul,putina sare,praful de copt,coaja de lamaie/portocala si esenta de vanilie. Dupa ce am obtinut un mix omogen adaugam faina,amestecand usor cu mixerul(treapta 1) ...

citeste mai mult

 

Cozonac de sarbatoare Cedratine

Cozonac de sarbatoare Cedratine

Cozonaci impletiti pentru zile de sarbatoare!...

citeste mai mult

 

Cosulete cu nuca

Cosulete cu nuca

Una dintre cele mai apreciate retete Cedratine.ro...

citeste mai mult

 

Crostata cu zmeura

Crostata cu zmeura

Pentru ca aluatul de la tarta sa iasa crocant si un pic sfaramicios este important sa folosim ingredintele foarte reci (untul si apa) si de cate ori manevram aluatul sa avem mainile reci astfel incat untul sa nu se topeasca, el e cel care da consistenta crustei. De asemenea cand formam tarta trebuie sa lucram foarte rapid....

citeste mai mult

 

Crostata cu mere

Crostata cu mere

Pentru ca aluatul de la tarta sa iasa crocant si un pic sfaramicios este important sa folosim ingredintele foarte reci (untul si apa) si de cate ori manevram aluatul sa avem mainile reci astfel incat untul sa nu se topeasca, el e cel care da consistenta crustei. De asemenea cand formam tarta trebuie sa lucram foarte rapid....

citeste mai mult

 

Batoane de ovaz cu prune

Batoane de ovaz cu prune

Un desert perfect pentru o gustare dintre mese sau pachetelele copiilor.Batoanele cu un aport bogat de fibre pot fi obtinute foarte usor. Preincalzim cuptorul la 200 de grade.Punem prunele spalate,taiate in jumatate si cu samburele scos intr-un castron si le amesteca cu scortisoara,50 g zahar si putina sare si lasam la macerat. Topim cu grija untul intr-o tigaie sau in cuptorul cu microunde. Intr-un castron mare amestecam ovazul,faina,bucatile de nuca,zaharul ramas,asigurandu-ne ca zaharul se topeste bine atunci cand adaugam untul topit si mierea. Ungem o tava patrata pentru copt de aproximativ 20 x 20 cm.Se aseaza,presand bine jumatate din amestecul de ovaz,apoi se intind prunele deasupra intr-un strat egal.Prunele se acopera complet cu ovazul ramas,presand bine acest strat pana la marginea tavii.Se tine la cuptor 45-50 de minute pana cand se rumeneste bine si incepe sa fie crocant pe margini. Lasam la racit complet si apoi in taiem in aproximativ 15 batoane mici. *putem sa le tinem intr-un vas inchis ermetic pana la 4 zile sau sa le congelam pana la o luna ...

citeste mai mult

 

Chec Diana

Chec Diana

Un chec deosebit de gustos si totodata foarte simplu. Intr-un castron amestecam toate ingredientele,pana obtinem o consistenta omogena,apoi adaugam stafidele....

citeste mai mult

 

Mere glazurate

Mere glazurate

Sunt crocante si delicioase,potrivite pentru sarbatori si usor de preparat. Se toarna apa clocotita peste opt mere pentru a se indeparta luciul - pasul acesta ajuta amestecul sa se lipeasca de mere.Se scurg si se usuca bine,apoi se infig betele in mar,pe la coada. Intr-o cratita se incalzeste zaharul cu apa.Se adauga o lingurita de otet si 4 linguri de miere,apoi se fierbe la 140 de grade,verificand temperatura cu un termometru pentru zahar.Eu am avut la indemana colorant verde si am facut caramelul colorat. Se inmoaie repede merele in amestec,rotindu-le in caramelul topit,astfel incat sa se acopere pe toate partile. S-ar putea sa fie nevoie sa reincalzim caramelul deoarece se intareste repede. Se pun merele pe hartie de copt pentru a se intari glazura....

citeste mai mult

 

Tarta cu capsuni si jeleu de struguri

Tarta cu capsuni si jeleu de struguri

Punem capsunile impreuna cu 50 g de zahar si putina zeama de lamaie si le lasam la marinat. Preincalzim cuptorul. Intindem aluatul si il asezam pe o tava unsa,apoi il impungem cu furculita si il coacem 20 de minute. Intre timp pregatim toppingul:batem smantana intr-un castron,impreuna cu zaharul si esenta de vanilie. Acest amestec se pune pe tarta,iar deasupra asezam capsunile. Intr-o cratita se incalzeste jeleul de struguri pe foc mic si adaugam visinata. Peste capsuni se adauga acest jeleu si se lasa la rece. ...

citeste mai mult

 

Tarta cu mure si topping de jeleu de coacaze

Tarta cu mure si topping de jeleu de coacaze

Punem murele impreuna cu 50 g de zahar si putina zeama de lamaie si le lasam la marinat. Preincalzim cuptorul. Intindem aluatul si il asezam pe o tava unsa,apoi il impungem cu furculita si il coacem 20 de minute. Intre timp pregatim toppingul:batem smantana intr-un castron,impreuna cu zaharul si esenta de vanilie. Acest amestec se pune pe tarta,iar deasupra asezam murele. Intr-o cratita se incalzeste jeleul de coacaze pe foc mic si adaugam visinata. Peste mure se adauga acest jeleu si se lasa la rece. ...

citeste mai mult

 

Papanasi brasoveni

Papanasi brasoveni

Se framanta aluatul din toate ingredientele,in afara de ulei,pana obtinem o consistenta ferma si elastica. Daca aluatul se lipeste de mana,mai adaugam faina. Din aluatul obtinut formam cercuri de papanasi,si bilute pentru capac. Prajitm papanasii intr-un vas inalt,in baie de ulei,la o temperatura mare,pana devin aurii....

citeste mai mult

 

Pere umplute cu sufleu a la Williamine

Pere umplute cu sufleu a la Williamine

Doua pere se curata de coaja si se taie sferturi.Peste ele se pune zeama de la o lamaie pentru a nu se oxida si se lasa la o parte. Perele ramase se spala,se taie capetele si se scobeste miezul cu o lingurita,lasand un miez de 5 mm pe langa coaja. Miezul se pune pe foc mic. Intr-o cratita se pun 100 ml apa si 4 linguri de zahar,se lasa pana fierbe,se adauga ruloul de scortisoara,feliile de pere se pun in sirop si se mai fierb usor inca 5 minute.Se ia de pe foc si se lasa la racit. Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Facem un piure din compotul de pere si adaugam coniacul Williamine,apoi lasam la rece. Albusurile se bat spuma tare si se amesteca cu piureul de pere,cu acest amestec umplem perele.Apoi le dam la cuptor pentru 7-8 minute. Din spuma facem bezele pe care le vom folosi drept capace:) Ornam cu menta si zahar vanilat. ...

citeste mai mult

 

Baigli cu mac

Baigli cu mac

Punem drojdia intr-un bol, presaram zahar deasupra si amestecam bine. Adaugam laptele si presaram putina faina peste intreaga compozitie. In 5-10 minute, daca drojdia e proaspata, trebuie sa creasca. Punem toata faina intr-un bol incapator, apoi smantana, un praf de sare si zahar.Amestecam bine toate ingredientele....

citeste mai mult

 

Prajitura Karove

Prajitura Karove

Intr-un castron amestecam untul,galbenusurile,laptele,zaharul,praful de copt si 3 linguri de cacao,pana la omogenizare.Preincalzim cuptorul la 190 de grade si lasam prajitura la copt pana trece testul scobitorii. Dupa ce blatul s-a racit,il ungem cu gem de zmeura si pregatim glazura,astfel:batem cele 4 albusuri cu 150 g zahar pana cand obtinem o spuma tare. ...

citeste mai mult

 

Cheesecake cu dovleac

Cheesecake cu dovleac

Pentru Halloween am pregatit o reteta delicioasa si usor de preparat in cea mai infricosatoare noapte a anului:). Reinterpretare a clasicului si bine cunoscut New York cheesecake, cheesecake de dovleac, nu va va dezamagi fanii de acest tip de tort, cu gust delicat si special....

citeste mai mult

 

Ananas cu sos de vanilie

Ananas cu sos de vanilie

Ananasul se curata de coaja,se feliaza apoi se taie cuburi mari. Intr-o cratita se pun 2 cani de apa,zaharul,pastaia de vanilie si migdalele,se lasa sa fiarba apoi se ia de pe foc. Bucatile de ananas se pun in sirop si se lasa la racit sub capac....

citeste mai mult

 

Foietaj cu fructe de padure

Foietaj cu fructe de padure

Intindem bine foietajul si il portionam in mod egal. Asezam in mijlocul fiecarui patratel de aluat o lingurita de gem si impachetam. Cu ajutorul unei pensule,ungem cu ou patratelele de foietaj. Lasam la cuptor timp de 10-15 minute. ...

citeste mai mult

 

Cupcakes cu zmeura

Cupcakes cu zmeura

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Amestecam faina,zaharul,untul,ouale si laptele intr-un castron cu ajutorul mixerului.Dupa ce obtinem o compozitie omogena adaugam coaja de lamaie. Impartim compozitia in mod egal in formele de cupcakes si le coacem timp de 25 de minute pana cand sunt ferme in centru si trec testul scobitorii. Le scoatem din cuptor si le lasam la racit. Amestecam cu mixerul ingredientele pentru glazura si ornam cupcakesurile racite in prealabil!...

citeste mai mult

 

Pachetele cu caise

Pachetele cu caise

Pentru ca ne aflam in luna vacantelor,am hotarat sa scurtam timpul petrecut in bucatarie prin prepararea de "bunatati rapide". Pachetelele cu caise sunt perfecte alaturi de cafeaua de dimineata,energizante pentru pauzele de drumetie si delicate pentru gustarea de seara....

citeste mai mult

 

Tiramisu cu kiwi

Tiramisu cu kiwi

Pentru aceasta reteta am hotarat sa nu folosim piscoturi,ci mai degraba sa coacem niste biscuiti. Separam galbenusurile de albusuri. Batem pana la omogenizare galbenusurile,jumatate din cantitatea de zahar si cafeaua instant. Albusurile,le batem cu zaharul pana la formarea unei spume tari. Amestecam cele doua compozitii,amestecand de jos in sus,pentru ca spuma de ou sa nu se lase. Apoi adaugam treptat faina,amestecand cu o lingura de lemn,pana cand devine un aluat moale,omogen.Amestecam cele doua compozitii,amestecand de jos in sus,pentru ca spuma de ou sa nu se lase. Apoi adaugam treptat faina,amestecand cu o lingura de lemn,pana cand devine un aluat moale,omogen.Apoi adaugam alunele macinate marunt....

citeste mai mult

 

Tiramisu cookies

Tiramisu cookies

Separam galbenusurile de albusuri. Batem pana la omogenizare galbenusurile,jumatate din cantitatea de zahar si cafeaua instant. Albusurile,le batem cu zaharul pana la formarea unei spume tari. Amestecam cele doua compozitii,amestecand de jos in sus,pentru ca spuma de ou sa nu se lase. ...

citeste mai mult

 

Tiramisu

Tiramisu

Intr-un castron mare batem galbenusuri de ou si zaharul pentru circa trei minute pana ce se ingroasa. Adaugam branza mascarpone si batem pana cand sunt bine amestecate. Intr-un castron separat, batem spuma,albusurile de ou,pe care o adaugam compozitiei de branza,amestecand de jos in sus. Scufundam fiecare piscot in cafea pentru aproximativ doua secunde pe fiecare parte....

citeste mai mult

 

Placinta cu piersici

Placinta cu piersici

Facem un aluat din faina,zahar pudra,unt,50 ml apa rece si un praf de sare.Punem aluatul intr-un vas si il acoperim cu folie alimentara,apoi il lasam la rece pentru o ora.Piersicile le oparim, le depilam de coaja, le scoatem samburii si le taiem felii groase. ...

citeste mai mult

 

Creme brulee

Creme brulee

Creme brulee este un desert frantuzesc foarte chic si mereu in voga.Crema fina de vanilie este acoperita de un strat de caramel,preparat chiar inainte de servire. ...

citeste mai mult

 

Profiteroles

Profiteroles

Intr-un vas punem la fiert apa si untul impreuna cu un praf de sare, cand incepe sa fiarba o luam de pe foc si punem toata faina.Omogenizam bine compozitia si o mai punem 2-3 minute la foc,amestecand continuu,pana cand aceasta este foarte uscata.Lasam sa se raceasca,apoi adaugam rand pe rand ouale,astfel aluatul va deveni mai maleabil....

citeste mai mult

 

Tarta cu morcov si alune

Tarta cu morcov si alune

Deoarece ingredientele sunt variate si unele ar fi mai greu de cantarit,am preferat sa le portionez in cesti/cani. Intr-un bol mare,amestecam ouale cu zaharul,timp de 5 minute. Adaugam treptat laptele si uleiul vegetal.Apoi adaugam faina si scortisoara,amestecand la viteza medie inca 3-4 minute....

citeste mai mult

 

Muffins cu coacaze rosii

Muffins cu coacaze rosii

Boabele de coacaze bine spalate le amestecam cu zahar si putina esenta de vanilie.Le lasam la marinat 10 minute,apoi le stoarcem sucul. Topim untul(eu il las 40 de secunde la microunde)si il lasam sa se raceasca. Batem ouale cu zaharul,adaugam laptele si treptat untul. ...

citeste mai mult

 

Prajitura cu ananas si crema de ou

Prajitura cu ananas si crema de ou

O prajitura deosebit de pufoasa si usor de obtinut. Ne vom ocupa intai de pandispan: Separam albusurile de galbenusuri. Amestecam galbenusurile,zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o pasta moale si alba,apoi adaugam faina si amidonul. Batem albusurile pana se intaresc si le adaugam amestecului de galbenusuri,apoi completam cu zahar si faina. ...

citeste mai mult

 

Serbet de mango

Serbet de mango

Curatam fructele de coaja si le taiem cubulete.Le asezam intr-o caserola,impreuna cu 2-3 frunze de menta si le lasam la congelator 5-6 ore....

citeste mai mult

 

Lille cu zmeura

Lille cu zmeura

Amestecam iaurtul cu mierea. In cupe/pahare asezam pe straturi iaurtul, musli si zmeura. Decoram cu frisca, fulgi de ciocolata, zmeura si menta. Pastram la frigider pana in momentul servirii....

citeste mai mult

 

Vulcani de ciocolata

Vulcani de ciocolata

Se separa galbenusurile si albusurile,in doua boluri pentru mixer. Intr-un bol de dimensiune medie se bat albusurile cu o lingura de zahar,pana devin o spuma tare. In cel de-al doilea bol pentru mixer se bat galbenusurile cu restul de zahar si adaugam progresiv...

citeste mai mult

 

Reteta lunii

Crostata cu zmeura

Pentru ca aluatul de la tarta sa iasa crocant si un pic sfaramicios este important sa folosim ingredintele foarte reci (untul si apa) si de cate ori manevram aluatul sa avem mainile reci astfel incat untul sa nu se topeasca, el e cel care da consistenta crustei. De asemenea cand formam tarta trebuie sa lucram foarte rapid....

citeste mai mult

Newsletter

Pentru a primi noutati culinare aboneaza-te la newsletter

Email: