Paste

Spaghete Turneo al Forno

Spaghete Turneo al Forno

Fierbem spaghetele conform indicatiilor de pe ambalaj,in apa cu putina sare. Prajim baconul si il amestecam cu pastele fierte,sosul de rosii si jumatate din cantitatea de mozzarella. Le portionam pentru formele de cuptor si adaugam restul de mozzarella deasupra. ...

citeste mai mult

 

Spaghete carbonara

Spaghete carbonara

Se spune ca spaghetele carbonara au inceput sa prinda contur in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial,deaoarece americanii reuseau sa introduca pe continent diferite prafuri ascunse in bacon. Spaghetele carbonara au trecut de atunci prin mai multe modificari si azi testam o varianta gustoasa a acestor paste. ...

citeste mai mult

 

Spaghete cu parmezan si piper

Spaghete cu parmezan si piper

Reteta pentru spaghete cu parmezan si piper este foarte simpla, dar tocmai din acest motiv, o atentie speciala trebuie sa fie acordata combinarii piperului proaspat macinat cu aroma intensa a parmezanului,eliminand riscul de a obtine familiarele paste cu branza....

citeste mai mult

 

Penne Tricolore Abrudane

Penne Tricolore Abrudane

Totul tine doar de imaginatie atunci cand vine vorba de paste,deschizi frigiderul si incepi alegerea magica dintre ingredientele disponibile. Penne Abrudane,este o reteta rapida si foarte gustoasa pregatita pentru un om special din viata mea si notata de acesta cu 10*. ...

citeste mai mult

 

Penne cu pui si sos gorgonzola

Penne cu pui si sos gorgonzola

O reteta usor de facut si foarte savuroasa! Spalam pieptul de pui si il taiem cubulete medii.Apoi il punem la calit in foarte putin ulei de floarea soarelui;adaugam sare,piper si o lingurita de praf de usturoi. Apoi adaugam vinul si lasam la fiert,pana la evaporarea totala a acestuia. Adaugam branza gorgonzola si smantana dulce si lasam sa fiarta pana la obtinerea unui sos omogen(aproximativ 7-9 minute)...

citeste mai mult

 

Tagliatelle cu fructe de mare

Tagliatelle cu fructe de mare

Intr-un vas fierbem tagliatelle si le tinem la indemana, intr-un vas Jena sau un vas ceramic(rezistent pentru cuptor). Intr-o tigaie punem la incins uleiul(de asemenea putem praji fructele de mare in unt)iar apoi scoicile spalate sub jet de apa si le tinem la foc iute agitandu-le din cand in cand, pana cand acestea se desfac....

citeste mai mult

 

Spaghete Quattro Formaggi

Spaghete Quattro Formaggi

Intr-o tigaie punem untul la topit. Apoi adaugam smantana, branzeturile taiate in cubulete. Prefer sa tai branzeturile pentru a facilita topirea lor. Lasam la foc mic pana obtinem o pasta mai groasa. Fierbem spaghetele, intr-o oala mare, respectand cantitate de apa necesara(la 100g de paste adaugam 1 litru de apa) pentru ca pastele sa nu se lipeasca...

citeste mai mult

 

Reteta lunii

Crostata cu zmeura

Pentru ca aluatul de la tarta sa iasa crocant si un pic sfaramicios este important sa folosim ingredintele foarte reci (untul si apa) si de cate ori manevram aluatul sa avem mainile reci astfel incat untul sa nu se topeasca, el e cel care da consistenta crustei. De asemenea cand formam tarta trebuie sa lucram foarte rapid....

citeste mai mult

Newsletter

Pentru a primi noutati culinare aboneaza-te la newsletter

Email: