Tips & tricks

 

Daca nu ai la dispozitie un cântar de bucatarie, iata câteva masuri orientative:

  • 1 pahar =
    • 250 ml apa / lapte / smântâna
    • 230 g unt topit
    • 200 g zahar
    • 180 g zahar pudra
  • 1 lingura =
    • 30 g sare / zahar
    • 25 ml (sau grame) apa / faina / smântâna / zahar pudra
    • 20 ml (sau grame) lapte praf / lapte / ulei / unt
  • 1 lingurita =
    • 12 g sare
    • 10 g faina
    • 8 g gris
    • 5 ml (sau grame) apa / lapte praf / smântâna / ulei / unt / zahar
  • 1 ceasca =
    • 150 g zahar
    • 100 g faina


 

Reteta lunii

Crostata cu zmeura

Pentru ca aluatul de la tarta sa iasa crocant si un pic sfaramicios este important sa folosim ingredintele foarte reci (untul si apa) si de cate ori manevram aluatul sa avem mainile reci astfel incat untul sa nu se topeasca, el e cel care da consistenta crustei. De asemenea cand formam tarta trebuie sa lucram foarte rapid....

citeste mai mult

Newsletter

Pentru a primi noutati culinare aboneaza-te la newsletter

Email: